ponedeljek

Jedilnik, 18. 8. 2014

Bolj domače kosilo:
  • juha
  • kuhana kranjska klobasa
  • matevž
  • solata
JUHA
Smo jo jedli, ampak nisem je jaz kuhala. Nam je tašča dala malo stran, ker smo mi šli na potep, pa je nisem imela časa kuhati.

KRANJSKA KLOBASA IN MATEVŽ
Skuhala sem nam klobaso, zraven pa sem nam pripravila matevža. Včeraj smo bili pri naših na obisku, pa me je mama založila s svežo zelenjavo. Dala mi je tudi fižol, ki sem si ga nekaj nalušla (ostalo še bomo v teh dneh pojedli). Dala sem kuhat v slano vodo. Zraven sem v istem loncu skuhala tudi narezan krompir.
Odcejeni zelenjavi sem dodala popraženo zaseko, kislo smetano in nekaj vode, v kateri se je kuhala zelenjava. Vse sem pretlačla s paličnim mešalnikom. Dobro je bilo.

SOLATA
Mama mi je dala tudi nekaj dive (endivija), ki sem jo na drobno narezala in umila. Nekaj sem pripravila danes, druga polovica pa bo jutri. 

2 komentarja:

  1. Samo dobronameren nasvet:
    pire, matevž...nikolo ne delaj s paličnim mešalnikom, ker pride kot lepilo.
    Raje ga pretlači s tisto tlačilko, ki je temu namenjena.

    Vseeno pa dobro kosilo tudi danes. Moj mož bi sicer planil samo po kranjski....saj veš, moški. :)

    Lp, Pika

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni pa je ravno to všeč pri matevžu, da je tako "lepljivo", če uporabim tvoj izraz.
      Moja dva moška pa rada jesta vse, čeprav klobasa pa je le klobasa. :)

      lp, Ana

      Izbriši