ponedeljek

Jedilnik, 16. 6. 2014

Tokrat:
  • goveja juha
  • goveji zrezek v gobovi omaki
  • riž
  • solata
GOVEJA JUHA
Kupila sem kos govejega stegna, ki sem najprej skuhala za eno dobro juho. Seveda sem dodala veliko jušne zelenjave in začimb. Zasipali pa smo si jo z zlatimi kroglicami.

GOVEJI ZREZEK V GOBOVI OMAKI
Kuhano govedino sem razrezala na dva zrezka, ki sem ju popekla na olju. Čez čas sem ju vzela ven in v ponvi popražila čebulo in narezane šampinjone. Vrnila sem zrezke not in počasi dušila ter občasno zalila z juho. Na koncu sem še naredila podmet (Gustin, kisla smetana in voda), da se je naredila gosta omaka. Saj je bilo dobro, a zrezek ni bil tako sočen, kot sem si zamišljala.


RIŽ
Skuhala sem riž po navodilih, na koncu pa sem vanj vmešala malo masla in pustila stati.

SOLATA
Končno sem uspela porabiti solato.

2 komentarja:

  1. Seveda zrezki niso bili taki, kot si si zamislila, če si iz istega mesa prej skuhala juho :) Je bila pa juha dobra, ne?
    Oboje pač ne gre; dobra juha in še dobro meso.

    OdgovoriIzbriši