Danes:
- juha
- čebulna bržola
- pire krompir
- rdeča pesa
ČEBULNA BRŽOLA
Zrezke mi je že mesar skozi strojček spustil, da jih je natolklo. Doma sem jih samo solila in po eni strani pomokala. Dala sem jih v vročo ponev (na pomokano stran) in zgornjo stran namazala z gorčico. Potem sem jih popekla še na drugi strani in vzela iz ponve.
V ponev sem nato dala nasekljano čebulo in nasekljano rdečo papriko. Malo sem popražila, dodala zrezke in zalila z jušno osnovo, da se je počasi dušilo do mehkega. Odlično.
PIRE KROMPIR
Zraven pa najbolj paše kar pire krompir. Zato sem obeljeni in na kocke narezani krompir skuhala v slani vodi. Potem sem ga odcedila in pretlačla. Dodala sem še mu mleko in maslo.
RDEČA PESA
Namesto solate smo danes jedli zraven domačo rdečo peso. Zelo je fina. Mnjami.
Pridna! :)
OdgovoriIzbriši