nedelja

Jedilnik; 20. 12. 2015

Nedeljsko kosilo:
  • juha
  • pečen pišek
  • polenta
  • pečeni šampinjoni
  • solata
PEČEN PIŠEK
Pol piščanca sem dobro solila in naoljila ter dala na pekač. Dolila sem vročo jušno osnovo in dala pečt. Občasno sem dolila vodo in enkrat sem ga obrnila. Odlično. 
Seveda je ostalo še veliko mesa za jutri. Ko to pečem, je vedno kosilo za dva dni pripravljeno.

POLENTA
Ni mi bilo za krompir, čeprav je poleg pečenega pišeka skoraj obvezen. No, tokrat sem raje skuhala polento, ki pa je glih tak dobra bila.

PEČENI ŠAMPINJONI
Gobice sem očistila in jih kar cele dala v ponev k piščanci (za približno 15 minut), da so se spekli. Superca.

SOLATA
Zelena solata.

Ni komentarjev:

Objavite komentar