četrtek

Jedilnik, 3. 12. 2015

Danes:
  • juha
  • čebulna bržola
  • pire krompir
  • rdeča pesa
ČEBULNA BRŽOLA
Zrezke mi je že mesar skozi strojček spustil, da jih je natolklo. Doma sem jih samo solila in po eni strani pomokala. Dala sem jih v vročo ponev (na pomokano stran) in zgornjo stran namazala z gorčico. Potem sem jih popekla še na drugi strani in vzela iz ponve.
V ponev sem nato dala nasekljano čebulo in nasekljano rdečo papriko. Malo sem popražila, dodala zrezke in zalila z jušno osnovo, da se je počasi dušilo do mehkega. Odlično.

PIRE KROMPIR
Zraven pa najbolj paše kar pire krompir. Zato sem obeljeni in na kocke narezani krompir skuhala v slani vodi. Potem sem ga odcedila in pretlačla. Dodala sem še mu mleko in maslo.

RDEČA PESA
Namesto solate smo danes jedli zraven domačo rdečo peso. Zelo je fina. Mnjami.

1 komentar: