četrtek

Božična večerja

Nekaj posebnega:
  • kruhki z biftekom
  • solata s piščančjim mesom
  • školjke in kozice na buzaro
  • sladica
KRUHKI Z BIFTEKOM
Za predjed sem vsakemu pripravila dva koščka kruha z biftekom. Sinu sem naredila sendvička s poli klobaso.

SOLATA S PIŠČANČJIM MESOM
Kos piščančjih prsi sem popekla na olivnem olju in jih malo ohladila. V skledo sem dala več vrst zelenih solat, mlado špinačo, kitajsko zelje in rdeči radič. Začinila sem s soljo, olivnim oljem in kisom ter premešala. Piščančje meso sem narezala na koščke in jih podevala po solati. To je bila druga predjed, preostanek pa sva kar zraven školjk pojedla. Je bila glih tak dobra.

ŠKOLJKE IN KOZICE NA BUZARO
Prvič se delala to jed in mi je res dobro uspela. Najprej sem v ponvi na olivnem olju popražila čebulo. Dodala sem strt česen in takoj zatem školjke (zmrznjene, ker svežih več ni bilo za dobit). Malo sem jih popražila, zatem pa zalila z deci belega vina. Ko je malo izhlapelo, sem dolila še domačo paradižnikovo omako in počasi kuhljala. Na koncu sem začinila še s soljo, vmešala v omako žličko drobtin in dodala kuhane kozice, da so se pogrele.
Zraven sva jedla beli kruh in z njim krožnike do čistega pomazala. ;)

SLADICA
Za sladico sem narezala ananas na drobne rezine in jih podevala po krožniku. Nanj sem dala čokoladni in vanilijev sladoled ter prelila z vročimi jagodami (domačimi) in potrosila z na grobo nasekljanimi orehi (domačimi). Mljask. Vsi smo jedli repete.

1 komentar: