četrtek

Svinjski zrezek, ajdova kaša z gobicami in ocvrta bučka

Tokrat pa sem se izkazala:
  • polnjeni šampinjoni
  • sv. zrezek
  • ajdova kaša z gobicami
  • pohana bučka
  • solata
POLNJENI ŠAMPINJONI
Nekaj večjih šampinjonov sem pripravila za predjed. Bete sem izrezala in nasekljala ter jih na čebuli popražila. Začinila sem s soljo in timijanom. Na koncu sem dodala še malenkost drobtin. Kapice sem premazala z olivnim oljem in v notranjost nadevala pripravljene bete. Potem pa sem samo še spekla v pečici.
Servirala sem jih z rezino ocvrte bučke in s češnjevimi paradižniki. Tak da je bilo malo drugače. Verjetno za Masterchef še glih ni, ampak recimo, da je za mene to že dosežek, da sem malo lepše dekorirala krožnik.

SV. ZREZEK
Zrezka (kare) sem potolkla in solila ter jih z obeh strani popekla v ponvi. Potem sem jih malo zalivala z jušno osnovo. Pač čisto običajno.

AJDOVA KAŠA Z GOBICAMI
V jušni osnovi sem skuhala kašo in jo dala na stran. V ponvi sem najprej popražila čebulo, dodala šampinjone in jih solila ter začinila s timijanom. Malo sem jih popražila, potem pa dodala kašo. Zalila sem s sladko smetano in še malo pokuhala. Mali ni nehal jesti in je še kar z najinih krožnikov grabil. Kar je dobro, je dobro. :)

POHANA BUČKA
Eno malo manjšo bučko sem narezala na kolobarje. Nisem jih solila (da ne bi spustile vodo), ampak sem solila samo jajca. Tako sem bučko spanirala v moki, jajcih in drobtinah, nato pa ocvrla v olju. 
Ko sem jih jemala ven, sem jih dala na papirnato brisačo, da so vpile malo maščobe. Bilo je zelo dobro.

SOLATA
Domača zelena solata.

2 komentarja:

  1. Avtorica, ste na dopustu? Vas pogrešam...

    Lp, Pika

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, smo bili na dopustu in se prepuščali morskim radostim :)

      Lp, Ana

      Izbriši