sreda

Tortilje in solata

Mnjami kosilo:
  • bučna juha
  • tortilje po mehiško
  • solata
BUČNA JUHA
Včeraj smo šli v šoping in sem v Zeleni točki (trgovina z lokalno zelenjavo) našla hokaido bučke. Seveda so se mi kar oči zasvetle in sem takoj eno kupila (ne glede na to, da imamo doma ogromno bučk, ki jih je tudi treba porabiti).
Polovičko sem danes ponucala za juho. Najprej sem na mešanici masla in olivnega olja popražila nasekljano šalotko. Dodala sem na kocke narezano bučko, zalila z vodo, solila in dodala lovorjev list. Pustila sem, da se je skuhalo, nato pa sem bučko spasirala in dolila veliko mleka. Kljub temu je ostala še precej gosta juha, a je bila kljub temu odlična.
Edina napaka je bila, da sem pozabila lovor odstraniti preden sem spasirala. Ampak ker se mi je ravno takrat mali jokal, ker je bil lačen, mi je opravičeno.

TORTILJE PO MEHIŠKO
Kot prvo sem pripravila omako, tako da sem na olju popražila nasekljano čebulo. Dodala sem goveje mleto meso, narezan paradižnik in papriko. Vse sem popražila in začinila s soljo, majaronom, čilijem. (Še preden sem dodala vse začimbe, sem nekaj dala na stran za moja dva sina)
Kasneje sem dodala še koruzo in rjavi fižol iz pločevinke. Zalila sem še z deci pasiranega paradižnika, dodala origano in baziliko in omaka je bila gotova.
Vsako tortiljo sem namazala z mešanico kisle smetane in gorčice, dodala omako in nariban sir ter preložila. Potem sem to naredila še po vrhu in spekla. Oh, so bile dobre. 
Ta mlajšemu sinu sem skuhala zraven riž, da je imel rižoto; ker pa vem, da starejši hoče vse isto jesti, pa sem še zanj dovolj skuhala. Pa itak, da sta z veseljem jedla.

SOLATA
Najbolj pa paše zraven zelena solata. Itak. Pa še domača je.

3 komentarji:

  1. Tortilja izgleda odlično, juha pa malo manj, vsaj meni...bolj me spominja na redko polento... ;)

    Lp, Pika

    OdgovoriIzbriši
  2. še nekaj me zanima, kje si dobila tortilje, si jih sama naredila ali kupila? če si ji kupila, poveš katere prosim?

    Hvala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tortilje vedno kupim Sparove.

      Juha pa je bila zelo okusna, čeprav precej gosta.

      Izbriši