četrtek

Jedilnik, 21. 8. 2014

Danes:
  • juha
  • sv. pečenka
  • pečen krompir
  • kuhana koruza
  • solata
JUHA
Skuhala sem juho iz sv. kosti, z veliko razne jušne zelenjave in začimb. Vanjo smo si dodali palačinke, ki nam jih je spekla tašča. Ona jih pač zna res dobre narediti.

SV. PEČENKA
Meso sem dobro nasolila, malo poprala, gor narezala čebulo in dodala malo olja ter zaseke. Dala sem pečt. Vmes sem malo zalila z jušno osnovo in parkrat obrnila, da se je z vseh strani zapekla. Pred koncem sem jo razrezala in še dala po kosih v pečico, da bi ja bilo dobro pečeno. 

PEČEN KROMPIR
Krompir (kifelčar) sem dobro umila in narezala na pol. Začinila sem ga s peteršiljem, porom, soljo in malenkost olja ter vsipala na pekač k pečenki. Zraven sem narezala še nekaj bučke, ki mi je ostala od včeraj. Slastno.

KUHANA KORUZA
Vtrgala sem tri storže, pa se je na koncu izkazalo, da je samo en bil ravno pravi. En je bil malo plesnivi not in sem ga morala vreči stran, drugi pa je bil že prezrel. Škoda. Drugače pa je zelo slastna, morali bi videti mojega malega s kakšnim veseljem obira storž. :)

SOLATA
Naredila sem zeljno solato s fižolo. Zelje sem na drobno narezala in ga solila, da se je omehčalo. Potem sem ga fajn stisnila in dala v skledo. Fižol sem skuhala, odcedila in ga hladnega dodala zelju. Začinila sem z bučnim oljem, kisom in vodo. Soleno pa je itak bilo dovolj. Dobra solata je bila, ker je bilo zelje mehko. 

2 komentarja:

  1. Spet super kosilo....zeljnata solata z bučnim oljem je pa pika na i.

    Lp, Pika

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Nekaj solate je ostalo za večerjo, sem jo z veseljem pojedla :)

      Izbriši