sobota

Jedilnik, 16. 1. 2016

Tokrat:
  • juha
  • sv. zrezki
  • krompirjevo-zelenjavni narastek
  • solata
SVINJSKI ZREZKI
Dva zrezka sem potolkla in solila. V ponvi sem ju popekla z obeh strani. Dodala sem narezano čebulo in dušila do mehkega.

KROMPIRJEVO-ZELENJAVNI NARASTEK
Krompir (obeljen) sem narezala na kolobarje in jih v slani vodi skuhala. Nato sem odcedila in vsipala v steklen pekač. Z vilico sem na grobo pretlačila. Dodala sem še kuhano cvetačo in brokoli. 
Eno jajce sem razžvrkljala, dodala smetano za kuhanje, mleko in muškatni orešček ter dobro premešala. (Pozabila pa sem na sol.) S tem sem prelila krompir, premešala in dala pečt za dobrih 20 minutk.

SOLATA
Zraven pa je pasala še zelena solata s kalčki.

Ni komentarjev:

Objavite komentar