četrtek

Jedilnik, 26. 2. 2015

Danes:
  • goveji golaž
  • polenta
GOVEJI GOLAŽ
Kuhati sem ga začela že včeraj zvečer, ko sem imela čas. Kot prvo sem en čas dušila čebulo, potem dodala goveje meso in začimbe (sol, poper, timijan, lovorjev list, rdeča paprika). Občasno sem tudi zalila z vodo in premešala.
Danes pa sem ga samo še malo pokuhala, po potrebi še začinila in zgostila z gustinom. Odličen je bil.

POLENTA
Ta prava priloga h golažu, in vedno bolj mi postaja všeč. Okusi se res spreminjajo. Ah, da. Skuhala pa sem ono instant varianto, po navodilih. 

4 komentarji:

  1. Malo pretekoč izgleda, golaž mora biti bolj gost. Pa solata manjka, no, vsaj pri nas bi bila zraven.
    Lp, Pika

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nekako mi golaž nikoli ne uspe zgostiti. Pa tudi tak je dober. :)
      Mi pa nismo nikoli jedli solate zraven golaža in sploh mi ne gre kombinacija skup. Različne navade...

      Izbriši
    2. Jaz ga zgostim samo z krušimi drobtinami in je boljši kot prej,ko sem ga mokala. Mi je zaupal kuhar, ki kuha v vojski. L.p

      Izbriši
    3. Hvala za namig. Jaz sicer uporabljam gustin namesto moke.

      Izbriši