ponedeljek

Jedilnik, 15. 2. 2015

Nedeljsko kosilo:
  • juha z zlatimi kroglicami
  • pečen flam
  • pečen krompir
  • solata
PEČEN FLAM
Kos flama sem dobro nasolila, naoljila in natresla z rožmarinom ter pustila malo stati. Nato sem ga dala na pekač, dolila malo jušne osnove in spekla. Vmes sem po potrebi zalivala z jušno osnovo. Odlično je bil pečen, fajn sočen in fajn začinjen. Slastno.

PEČEN KROMPIR
Nisem ga pekla zraven mesa, ampak na posebnem pekaču. Krompirju pa sem dodala še narezano čebulo, papriko in bučko ter par strokov česna. Solila sem, dala gor peteršilj in zaseko ter spekla. Mmm, odlično.

SOLATA
Zelena solata z rukolo, kuhanim krompirjem in fižolom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar