ponedeljek

Jedilnik, 16. 2. 2015

Tokrat:
  • juha
  • kašnica, domača klobasa, hrenovka
  • ajdovi žganci
  • dušen ohrovt
  • solata
MESO
Ta teden imam akcijo čiščenja zalog, zato sem danes pripravila več stvari, ki sem jih našla v skrinji oz. hladilniku. Tako sem skuhala eno malo domačo klobaso in spekla eno kašnico za naju dva. Sinu pa sem skuhala hrenovko. 

AJDOVI ŽGANCI
Skuhala sem jih po navodilu, potem pa sem jih servirala in začinila s čebulo popraženo na zaseki.

DUŠEN OHROVT
Ohrovt sem narezala na debelejše trake in jih na hitro pokuhala v slani vodi ter odcedila. V loncu sem na olivnem olju popražila čebulo, dodala en narezan paradižnik in nariban korenček. Oboje sem solila in dušila. Zalivala sem z juho. 
Čez čas sem dodala ohrovt in začinila še z origanom in poprom. Potem sem zalila z malo juhe in dušila. Odlično. 

SOLATA
Solato sem morala porabiti, ker zdaj par dni spet ne bom kuhala. Ampak tu zraven ravno ne paše najbolj. Vsaj meni ne.

2 komentarja:

  1. Lep tris na prvi fotki! xD
    Ko se ve, kaj je domače.
    Jaz sem za domačo, ohrovt in ajdove. Dodal bi si še ocvirke in pol me ne spravite več domov!

    Super, da ste back.

    Doer tek!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala MBrando. Res je bilo slastno kosilo. Ohrovt mi je super uspel. :)

      Izbriši