petek

Jedilnik, 20. 2. 2015

Petkovo kosilo:
  • kurja juha z zlatimi kroglicami
  • pečena orada
  • krompir z blitvo
  • solata
PEČENA ORADA
Očiščeni oradi sem solila, v notranjost nasula rožmarin in prelila z olivnim oljem ter spekla. 

KROMPIR Z BLITVO
Krompir sem obelila, narezala na kocke in ga skuhala v slani vodi. Blitvo sem umila, odrezala kocene (ki sem jih skuhala v juhi) in skuhala v slani vodi. Nato sem jo odcedila in narezala na trakove.
Krompir sem odcedila in ga vsipala v skledo. Dodala sem košček masla in ga z žlico na grobo potockala. Dodala sem blitvo in dobro premešala. Odlično.

SOLATA
Kupila sem mešanico solat (zelena in rdeča berivka ter rukola), ki sem jo zmešala s krompirjem, bučnim oljem...

Ni komentarjev:

Objavite komentar