četrtek

Jedilnik, 11. 2. 2016

Tokrat:
  • juha
  • riževi rezanci po kitajsko
  • solata
RIŽEVI REZANCI PO KITAJSKO
Pripravila sem omako z mesom in zelenjavo. Piščančje prsi sem narezala na kocke. Grah v stroku sem na hitro pokuhala in odcedila, vodo pa prišparala. Zelenjavo (paprike, korenček, gobice, por) sem narezala na trakce. 
V vroči ponvi sem na sezamovem olju najprej popražila meso, dodala sem mu nasekljan česen in ingver. Postopoma sem dodajala zelenjavo, najprej korenček, potem papriko, pa por, gobice in grah. Zalila sem s sojino omako. 
Riževe rezance sem namočila v vreli vode, v kateri sem pred tem pokuhala grah. Rezance sem odcedila in jih dodala omaki. Dobro sem premešala in dodala še sojine omake. Zelo okusno.


Ni komentarjev:

Objavite komentar