ponedeljek

Jedilnik, 5. 12. 2011

Danes:
  • porova juha s krompirjem
  • piščanec s parmezanom
  • svedrci
  • solata (radič + repincl)
POROVA JUHA S KROMPIRJEM
To juho sem že kuhala, tak da zdaj ne bi spet postopka pisala. Je pa bila zelo dobra :) Pa kruh paše zraven.

PIŠČANEC S PARMEZANOM
To je pa taka ameriška stvar, pa sem se sinoči spomnila na to. Rabiš piščančja prsa (oz. zrezke), paradižnikovo omako in sir. Zrezke malo potolčeš in posoliš. Skupaj zmešaš jajce in mleko ter meso najprej pomočiš v to nato pa v drobtine. Se pravi da paniraš, samo brez moke. Zrezke nato na hitro ocvreš v oljčnem olju. Par minutk za vsako stran. Ocvrto meso daš v ponev, preliješ s paradižnikovo omako in na koncu obložiš z mocarelo in potreseš s parmezanom. Vse to daš v pečico in pečeš približno 20 min pri 180 stopinjah. 
Zelo okusno, meso pa je tak fajn mehko.

SVEDERCI
Testenine baje najbolj pašejo zraven.

SOLATA
Malo radiča (štrucar) in motovilca (oz. po domače repincl:)

Ni komentarjev:

Objavite komentar