torek

Ocvrti piščančji zrezki, maslen krompir in francoska solata

Na dan žena:
  • pohani pišč. zrezki
  • maslen krompir
  • francoska solata
POHANI ZREZKI
Danes mi je sin pomagal kuhati. Res je bil priden, ga moram javno pohvaliti. Zelo rad mi panira, tako da je bil skoraj glavni pri tem opravilu. Dala sem mu tudi nalogo, da naj posoli meso, a je on mislil, da mora ravno tako dati dve žlici soli, kot je pred tem dal dve žlici moke na krožnik. Na srečo se da sol dol umiti. ;)
Posoljene zrezke je sin povaljal v moki, jaz pa v jajcu in drobtinah. Ob vseh teh prigodah, sem malo spregledala, da imam prevroče olje, zato so se mi zrezki med cvretjem malo preveč rjavo obarvali. Kljub temu pa je meso bilo fajn sočno in okusno.

MASLEN KROMPIR
Na kocke narezan krompir sem skuhala v slani vodi in ga odcedila. Dodala sem mu kos masla in nasekljan peteršilj ter dobro premešala.

FRANCOSKA SOLATA
Skuhala sem tri jajca. Sin pa jih je potem obelil, jaz narezala. Sin mi je obelil dva korenčka, jaz sem ju razrezala na kocke in skuhala. Dodala sem še grah, da se je tudi zraven skuhal. Oboje sem odcedila in ohladila, potem pa dodala v skledo k narezanim jajcem in kislim kumaram. Dodal sem še sol, majonezo in žlico kisa od kumaric. 

1 komentar:

  1. Gospa Ana očitno ste tudi zelo dobra kuharica, ne samo učiteljica.

    OdgovoriIzbriši