nedelja

Jedilnik, 24. 7. 2016

Tokrat:
  • špargljeva juha
  • pečena orada
  • ajdova kaša s šparglji
  • zelena solata
ŠPARGLJEVA JUHA
Trde kocene špargljev sem skuhala v slani vodi, da sem dobila jušno osnovo. Ta mehke del sem narezala na kolobarje. Eno šalotko sem na drobno nasekljala in jo v loncu na olivnem olju popražila. Dodala sem narezane šparglje, zalila z jušno osnovo in kuhala. Kuhano sem zmiksala s paličnim mešalnikom. Vršiške sem v ponvi popekla in jih podevala po krožniku.


PEČENA ORADA
Orado sem solila in jo premazala z olivnim oljem pomešanim z rožmarinom. Spekla sem jo v pečici.

AJDOVA KAŠA S ŠPARGLJI
Na kolobarje narezane šparglje sem popražila v ponvi. Dodala sem kuhano ajdovo kašo in še skupaj malo popražila.


Ni komentarjev:

Objavite komentar