torek

Jedilnik, 17. 7. 2012

Za na žlico:
  • goveji golaž
  • pire krompir
GOVEJI GOLAŽ
Pri golažu (oz. guležu po domače) je pomembno imeti malo mastni kos mesa (da ostane fajn sočno) in veliko čebule (enako količino kot mesa). Najprej se na olju popraži čebula  in to res dobro prepraži. Jaz jo pražim najmanj pol ure, jo mešam in zalivam, da se ne prismodi. Po tem času dodam meso (takrat, ko je vsa voda izhlapela, da se meso najprej malo zapeče) in začinim (sol, poper, rdeča paprika, lovorov list, majaron). Kakor hitro meso postane rjavo, dolijem vodo in začnem počasi kuhat. To pustim približno 1.5 do 2 uri (odvisno od starosti mesa), občasno premešam in po potrebi dolijem vodo. Pred koncem probam in po okusu dodatno začinim ter dodam Fant za golaž ter malo kečapa. Počakam še 15 min in nato serviram.
Odlična priloga je pire krompir in beli kruh.

PIRE KROMPIR
Po osnovnem receptu. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar