sobota

Jedilnik, 19. 5. 2012

Nekaj dobrega:
  • goveja juha z rezanci
  • pohana piščančja prsa
  • kuhan krompir z začimbami
  • glaziran korenček
  • zelena solata
PIŠČANČJA PRSA
Pohana oz. ocvrta sicer niso zelo zdrava (kalorije, holesterol), so pa dobra. Pa malo za spremembo. Pa še hitro so gotova, ker je to takšno meso, ki ne rabi dosti časa.

KUHAN KROMPIR
Krompir je tako vsestranski, iz njega lahko narediš ogromno prilog ali pa kot samostojne jedi. Že samo iz pireja dobiš en kup odličnih prilog, samo čas si moraš vzeti, pa ideje moraš imeti. Še premalokrat izkoristim priložnosti in možnosti, ki jih ponuja krompir. Pa če pomislim, da ga Evropejci najprej niso želeli imeti in uživati. Le kje bi zdaj bili, če ne bi imeli krompirja? :)

GLAZIRAN KORENČEK
To je meni takšna bolj ameriška priloga. Mi (vsaj pri nas doma, pa tudi v slov. kuhinji) nismo navajani sladkih okusov pri zelenjavi ali mesu. Meni pa je všeč in občasno uporabim sladkor (rjavi) ali med pri kuhanju oz. pečenju. Je spet nekaj drugačnega in (nam) neobičajnega.

Ni komentarjev:

Objavite komentar