nedelja

Jedilnik, 15. 4. 2012

Dobro je dobro bilo:
  • paradižnikova juha
  • testeninska solata
PARADIŽNIKOVA JUHA
V loncu najprej popražim čebulo, dodam na koščke narezano slanino in narezan paradižnik. Solim in počasi kuham, da paradižnik spusti sok. Čez nekaj časa zalijem z vodo ali jušno osnovo (kaj imam na voljo). Kuham kakšnih 15 min. Precedim in v juho dodam malo kečapa in bazilike. Ko serviram, na krožnik dodam žličko kisle smetane in potresem s suhim koprom. 

TESTENINSKA SOLATA
Zelenjava: čebula (bela, naribana na drobne kolobarje), češnjev paradižnik (narezan na četrtine), rdeča paprika (nasekljana na male kocke), kumara (naribana na kolobarje), redkvica (narezana na kolobarje), klobase (poli, šunka, puranja prsa in pršut), koščki sira in kuhani makaroni (polžeki). 
Omaka: kisla smetana, majoneza, malo olivnega olja, peteršilj, drobnjak, koper. 

Odlično :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar