sobota

Piščančje meso v gobovi omaki in makaroni

Za štedilnikom:
  • kurja žup'ca
  • piščančje meso v gobovi omaki
  • makaroni
  • solati

KURJA ŽUP'CA
Mama mi je po porodu dala eno staro kuro (pripravljeno za kuho, ne žive), ker baje porodnice rabijo kurjo župco za moč. In sem danes en del dala kuhat za juho. Počasi je vrelo verjetno dve uri, da se je meso skuhalo. Precedila sem in zasipala juho z rezanci. Mmm, je bila dobra.

PIŠČANČJE MESO V GOBOVI OMAKI
Del kure (vrat, perutnička in malo prsi) sem razrezala, polovico piščančjih prsi (kupljeno) sem prerezala na pol ter vso meso dala v vročo ponev, da sem ga popekla. 
Popečeno meso sem spet vzela ven in v ponvi popražila najprej čebulo, nato pa še narezane šampinjone. Začinila sem s soljo in peteršiljem. Meso sem dala nazaj v ponev in še malo podušila. Zalila sem s kurjo osnovo. Na koncu sem dodala še sladko smetano in malenkost gustina. Za prste polizat dobro.


MAKARONI
Mojemu dragemu sem dala na voljo tri različne priloge, pa je izbral testenine. Tako sem skuhala makarone, ki so prav dobro pasali zraven.

SOLATI
Pripravila sem kar dve solati, in sicer črno redkvico s koruzo in stročji fižol. Redkvico sem obelila in naribala, dodala sem koruzo in začinila z bučnim oljem, soljo, poprom, kisom in vodo. Večinoma sem jo itak sama jedla.
Stročji fižol imam v skrinji, tak da sem ga samo malo pokuhala, odcedila in ohladila. Začinila sem s česnom, soljo, poprom, bučnim oljem, kisom in vodo.

4 komentarji:

  1. O, lepo ! Kuharica spet v akciji!
    Pridna!!!!
    Pozdrav, Daisy

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo ob vikendih, ko imam pomoč pri varstvu. :)
      Čez teden pa bom še kar babi servis koristila.

      Izbriši
    2. Mislim, da nima "babi servis" nič proti !;)
      To je najnajnajboljša služba ! :)

      Izbriši
    3. Babica je itak zelo srečna, da lahko skrbi za nas. :)

      Izbriši