nedelja

Jedilnik, 18. 1. 2015

Še danes sem vrtela kuhalnico:
  • juha
  • sv. zrezki
  • ajdova kaša z gobicami
  • rdeča pesa
JUHA
Jušno osnovo sem si včeraj pustila. Danes sem v njej skuhala korenček, zasipali pa smo si jo z zlatimi kroglicami.

DUŠENI SV. ZREZKI
Tri zrezke (kare) sem potolkla in solila. Popekla sem jih na sezamovem olju. Vzela sem jih iz ponve in v njej popražila nasekljano čebulo. Dodala sem še nasekljan peteršilj in vrnila zrezke v ponev. Zalila sem z malo vode, pokrila in počasi dušila. Po potrebi sem dolivala vodo.

AJDOVA KAŠA Z GOBICAMI
Kašo sem skuhala v jušni osnovi. Šampinjone sem očistila in narezala. V ponvi sem popražila nasekljano čebulo. Dodala sem gobice, jih solila in dodala vejice peteršilja.
Popraženim gobicam, še prej sem odstranila peteršilj, sem dodala kašo in zalila s sladko smetano. Premešala sem in pustila še malo kuhati. Mnjami.

RDEČA PESA
Domača rdeča pesa, ki jo je vložla moja mama. Zelo je slastna.

4 komentarji:

  1. Kuharca, kako zelo sem te vesela, Ampak ne hiti,,, kar pusti še se malo razvajati...
    Lep pozdrav tebi in tvoji družinici

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Brez skrbi, ne hitim; pogrešam pa kuhanje in sem si dala malo duška.

      Lp.

      Izbriši
  2. Lepo da si se vrnila. nekateri smo te že orng pogrešali. Vsak dan sem klikala ne netu kdaj se bo pojavil spet tvoj novi recept. Le tako naprej, meni daješ vsak dan super ideje za kuhanje.

    Srečno z novim družinskim članom.

    Lp, Pika

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Pika. Res me veseli, da najdeš kaj zase med mojo kuharijo. :)

      Lp, Ana

      Izbriši