sobota

Krompirjeva juha s porom, popečen losos, maslen krompir in francoska solata

Malo ribje hrane:
  • krompirjeva juha s porom
  • popečen losos
  • maslen krompir s peteršiljem
  • francoska solata
KROMPIRJEVA JUHA S POROM
Rada imam por, še posebej ker je z mojega vrta. Občasno pripravim iz njega juho, da ni vedno enako. Por in krompir malo popražim (minutka ali dve), zalijem z vodo, skuham in spasiram s paličnim mešalnikom. Potem pa dodam samo še mleko, sol in poper.

POPEČEN LOSOS
Zelo na izi je za pripravit. Vedno kupim dva zrezka, odrežem kožo in samo posolim. Na olivnem olju popražim z obeh strani. Ne vem točno koliko minutk, ampak se lepo vidi, kako spreminja barvo in točno vem kdaj je pripravljen.

MASLEN KROMPIR
Krompir na kocke narezan skuham v slani vodi. Odcedim. Dam v skledo, nanj pa dam žličko masla in nasekljan peteršilj. Potem pa dobro premešam, da se maslo raztopi.

FRANCOSKA SOLATA
Mmmmm, je dobra. Skuham korenček in jajčko. V skledo dam grah iz pločevinke (ali pa kuhan grah, če ga imam na vrtu), narezane kisle kumare, narezan kuhan korenček, narezano kuhano jajce. Začinim s soljo, poprom (čisto malo), majonezo (kar dosti, ker jo imam rada) in kisom od kumaric (par kapljic). Dobro premešam in dam za nekaj časa v hladilnik, da se fajn vse prepoji in ohladi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar