četrtek

Jedilnik, 14. 6. 2012

Spet nekaj dobrega:
  • čufti
  • pire krompir
  • zelena solata
ČUFTI
Kupim mleto meso; mešano; približno pol kile. To pa zato, da dobim več mase oz. čuftov, ki jih potem dam v zmrzovalnik in imam za kasneje. Mesu dodam začimbe (sol, poper, peteršilj), čebulo (najboljše je, če je popražena), kuhan riž (jaz ga skuham kar do konca, da ne ostane trdi), jajce in malo drobtin, če je preveč vodeno oz. se ne preme dobro skup. Vse premešam in oblikujem kroglice. Fajn je imeti mokre roke, ker se potem meso ne lepi na dlani. 
Za naju dva pripravim 4 čufte, ki jih najprej malo popražim z vseh strani. V loncu segrejem olje in na njem popražim žličko sladkorja in malo moke. Dodam paradižnikovo mezgo in vodo ter dobro premešam, da ni grudic. V to dodam čufte in kuham približno pol ure.

PIRE KROMPIR
Klasična priloga k čuftom.

SOLATA
Mogoče ne tako klasična priloga; pa tudi ne najboljša izbira, ampak vse se poje:)

Ni komentarjev:

Objavite komentar