sreda

Jedilnik, 18. 1. 2012

Malo po ameriško:
  • juha z jajčko
  • svinjski zrezki v naravni omaki
  • kruhki (biscuits)
  • kuhan brokoli
KRUHKI 
To je tipična ameriška jed in sem jo probala narediti. Sicer so mi ratali in bili dobri, ampak ne čisto takšni, kot sem jih jedla v ZDA. Sicer je čisto simpl jih naredit. Za 15 kruhkov rabiš:
  • 250 g moke
  • malo soli
  • malo sladkorja
  • en pecilni
  • 100 g masla (tukaj bi morala imeti shortening, ampak je to ameriška stvar, ki je nadomestljiva z maslom)
  • eno jajce
  • 1.5 deci mleka (približno, mogoče malo preveč; meni je ostalo)

V skledi zmešaš moko, sol, sladkor, pecilni in maslo ter fajn premešaš z roko. Nato si v šalici zmešaš jajce in mleko ter nekaj vliješ v maso in gneteš, da dobiš testo (ne vlit vsega naenkrat, da ne bo slučajno preveč mokro). To testo moraš res dobro pregnesti; bolj ga gneteš, bolj je rahlo (baje:).
Testo malo razvaljaš (ampak naj bo kar debelo še), nato z okroglim predmetom (kozarec) izrežeš kroge (isto kot krofi). Daš na pekač obložen s peki papirjem, premažeš z mešanico jajce in mleka (če ti je kaj ostalo, drugače samo mleko) in pečeš približno 15 min pri 200 stopinjah. Malo spremljaš, da ni preveč zapečeno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar