sobota

Svinjska ribica v gorčično-smetanovi omaki, blitvni zvitki in ohrovtovi polpeti

Današnje kosilo:
  • juha
  • sv. ribica v gorčično-smetanovi omaki
  • blitvini zvitki z rižoto s popečenim jajčevcem
  • ohrovtovi polpeti
  • mešana solata s popečeno čajoto
BLITVINI ZVITKI
Ta jed pa rabi malo razlage. Nekaj podobnega sem jedla v eni restavraciji in sem dobila tam idejo. Cele blitvine liste sem poblanširala v slani vodi in jih odecila ter malo ohladila.
Jajčevec sem narezala na kocke in jih popekla na olivnem olju. Dala sem kuhat riž (z jušno osnovo) in vanj dodala jajčevec. Ko je bilo kuhano, sem na vsak blitvin list dala žlico rižote ter naredla zavitek. Sicer videz ni bil glih top, ampak okus pa je bil. Še ta starejši sin je z veseljem tri pojedel.





4 komentarji:

  1. Odgovori
    1. Tokrat pa sem res bila. Sem uro in pol delala s polno paro, da sem vse skupaj spravila. :)

      Izbriši
  2. Nekaj zelo posebnega,verjamem da tudi okusnega.LP

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Res je posebno in okusno. Se splača pripraviti, čeprav traja. :)

      Izbriši