Današnje kosilo:
- juha
- pečene perutničke
- polenta
- stročji fižol v paradižnikovi omaki
- solata
PEČENE PERUTNIČKE
Perutničke sem tokrat samo solila, namazala s sezamovim oljem ter dodala malenkost suhega ingverja. Spekla sem jih v pečici. Bile so odlične.
POLENTA
Pač ta instant varianta, ki je gotova v par minutkah. Nič lažjega kot to, bi rekel Melkijad.
STROČJI FIŽOL V OMAKI
Zadnjič sem si pustila nekaj fižola, ki sem ga danes skuhala v slani vodi in odcedila. V ponvi sem popražila narezano šalotko, dodala kuhan fižol in zalila z domačo paradižnikovo omako. Dodala sem še žličku medu in malo podušila. Zelo je pasalo zraven k polenti, da ni bila presuha.
SOLATA
Domača endivija in radič s kuhanim krompirjem. Solata je seveda z domačega vrta. Nič boljšega kot to, bi rekla jaz. ;)
Ni komentarjev:
Objavite komentar