Sobotno kosilo:
- juha
- puranji koščki v omaki iz jajčevca
- pečen krompir
- ocvrta cvetača
- solata
PURANJI KOŠČKI V OMAKI IZ JAJČEVCA
Puranji zrezek sem narezala na kocke in ga v ponvi na sezamovem olju popražila. Pa solila sem ga. Popraženo meso sem vsipala na krožnik, v ponvi pa popražila narezan por in jajčevec, ki sem ga prej narezala na kocke in solila.
Zelenjavo sem potem zalila z vodo in dušila. Meso sem dala nazaj v omako in skupaj dušila še nekaj minut. Odlično.
PEČEN KROMPIR
Danes je bil dan za krompir. Obelila sem ga in narezala na kocke. Solila sem ga in prelila z oljem, dodala narezano čebulo in dala pečt. Mnjami.
Pol cvetače sem narezala na manjše dele in spaniral (sine mi je pomagal) ter ocvrla.
SOLATA
Domača.
Ni komentarjev:
Objavite komentar