sobota

Jedilnik, 25. 1. 2014

Končno sneg:
  • juha
  • gratinirani špageti 
  • rdeča pesa
JUHA
Danes sem pa porabila kar moji dve jušni kocki. Dodala sem še sicer nekaj začimb, da je bilo malo bolj okusno. Zasipala pa sem z mojimi rezanci.

GRATINIRANI ŠPAGETI
Čistim svoj hladilnik, zato sem porabila vse kar sem mi je valjalo po njem (no, nekaj stvari). 
Kot prvo sem dala kuhat špagete in jih potem odcedila.
V vmesnem času pa sem pripravila ohrovt, zeleno papriko in hrenovke. Vse sem narezala na manjše kose in v ponvi popražila. Malo sem solila in začinila z origanom.
Kuhane špagete sem dala v keramični pekač in dodala kečap. Dobro sem premešala in dodala še čisto malo bazilike. V to sem vsipala pripravljeno zelenjavo in premešala. 
Eno jajce sem razžvrkljala in polila po špagetih, nato pa sem vse skupaj potresla še s parmezanom. Dala sem v pečico in na 200 stopinjah pekla petnajst minut. Vse smo pojedli, pa ni bilo tak malo. Slastno je bilo.
RDEČA PESA
Zelo mi je všeč ta Naturetina rdeča pesa. Nekaj malega še je ostalo za jutri.

2 komentarja: