četrtek

Jedilnik, 23. 1. 2014

To in ono:
  • juha
  • popečen file polenovke in kuhane sv. kosi
  • krompir z ohrovtom
  • rdeča pesa

JUHA
Skuhala sem juho iz sv. kosti. Zraven sem skuhala seveda še korenček, pa dodala sem še malo gomolja zelene. Tak, da je nastala ena dobra juha. Zasipala pa sem jo z mojimi domačimi rezanci. 

POPEČEN FILE POLENOVKE
En file sem še imela v skrinji in sem ga danes porabila. Najprej sem ga odtalila, potem pa sem ga čisto preprosto na olivnem olju popražila. Pa samo solila sem. Baje, da je bilo dobro.
Jaz sem pa kosti obirala. To imam najraje in ne bi zamenjala za noben ribji file, pa naj bo še tako okusen. ;)
Drugače pa zdaj čistim zaloge v skrinji in poskušam porabiti čem več mesa, ki se mi je nabral. 
Sem pa hvaležna, da je vedno nekaj notri in imam kaj za pripravljati.

KROMPIR Z OHROVTOM
V slano vodo sem dala kuhat na kocke narezan krompir. Proti koncu sem dodala narezan ohrovt. Kuhano sem pretlačla in dodala kislo smetano in popraženo zaseko z mleto rdečo papriko. Ni glih neki presežek, je pa bilo kar okusno.

RDEČA PESA
Ni se mi dalo hodit v trgovino, pa sem kar peso odprla. Tudi paše malo za spremembo.

4 komentarji:

  1. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  2. Njam, njam. Sem za obiranje, rdečo peso in krompir z zeljem! CEDIM SLINE!!
    Ribe občasno in če drugim pašejo everyday, pa kar naj...

    Zlata; pa je moja draga MAMAN, katera se je pozabila odjaaaavit. Da ne bo vprašajev nad glavo?!?

    http://www.youtube.com/watch?v=Hkc5Bazz0lE

    Hihi...malo navihanih misli! But i still do love my mother uber alles :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, se mi dozdeva, da imava midva kar podoben okus.
      Lep pozdrav tvoji dragi maman; a ona tudi spremlja? ;)

      Pa hvala za tole klasiko.

      Izbriši
  3. Tale juha iz sv. kosti pa zgleda res ogabno.
    Pa brez zamere, ampak "bistre" juhe naj bi bile bistre.

    OdgovoriIzbriši