četrtek

Pečene perutničke, pire iz kolerabe in zeljne krpice

Slastno kosilo:
  • juha z rezanci
  • pečene perutničke
  • pire iz kolerabe
  • zeljne krpice
  • solata
PEČENE PERUTNIČKE
Danes zjutraj sem jih dala v marinado, ki sem jo pripravila iz kečapa, gorčice, sojine in ostrigine omake, sezamovega olja, medu in strtega česna. Potem sem jih dala na pekač in pekla dobre pol urce v pečici na 200 stopinjah.

PIRE IZ KOLERABE
Eno rumeno kolerabo sem obelila in narezala na kocke. V loncu sem jo na olivnem olju malenkost popražila, potem pa zalila s slano vodo in pustila vreti do mehkega. Vodo sem odlila, vendar sem jo prišparala.
S paličnim mešalnikom sem zmiksala kolerabo, dodala pa sem še košček masla in po potrebi malo vode. Drugega nisem nič dodajala, da ne bi uničila tega sladkastega kolerabinega okusa. Meni je všeč čimbolj naravna.

ZELJNE KRPICE
Naredla sem jih enako kot včeraj, vendar brez testenin. Zelje sem narezala na kocke in jih solila ter pustila stati.
V ponvi sem na olju popražila nasekljano mlado čebulo in narezano slanino. Dodala sem zelje in ga popražila. Začinila sem še z malenkost soli, popra in sladkorja. 
Jed je bila okusna (logiš) in se je zelo lepo ujela s kolerabo. Sem bila prijetno presenečena.

SOLATA
Enako kot včeraj smo jedli kitajsko zelje in rdeči radič (pa še za jutri imam shranjeno). Tudi tokrat sem naredila enak preliv kot včeraj, edino da sem mu dodala malenkost sladkorja. Pa je bilo dosti boljše.

4 komentarji:

  1. Te tvoje perutničke vedno izgledajo takoooo slastne....

    moram probati tudi jaz dati v tako marinado. jaz jih ponavadi samoo solim, pa niti približno niso tako lepo zapečene.
    Kolerabo imam tudi jaz rada, ponavadi jo naredim v omaki s pire krompirejm, je pa to hrana ki je moj možeek ne bi niti "štapom taknio"..:)
    Saj veš, moški pa zelenjava...

    Lp, Pika

    Lp,
    Pika

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Perutničke so zaradi marinade lepo zapečene, tako, da kar poskusi. Pa kakšno sestavino lahko tudi izpustiš.
      Moja dva moška pa kar jesta skorajda vso zelenjavo, ki jo pripravim. Moj treti moški pa je včeraj dobil svojo prvo porcijo zelenjave. :)

      Lp, Ana

      Izbriši
  2. a imaš še malega sinkota? In blagor tvoji družinici ki ima tako mamico ki tako fino in pridno kuha vsak dan.


    Pika

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, imam dva sina. Ta starejši je star dobri dve leti in pol, ta mlajši pa pet mesecev.

      Izbriši