Nedeljsko kosilo:
- goveja juha
- zrezki po dijonsko
- bučkini polpeti
- solata
GOVEJA JUHA
Juho sem si pustila včeraj, v njej sem danes skuhala korenček. Ponovno sem jo zasipala z domačimi rezanci; spomnila sem se pa tudi na drobnjak.
ZREZKI PO DIJONSKO
Gre za sv. kare, ki je pripravljen z gorčico, vendar v mojem primeru ne z dijonsko, ampak kar s kamniško.
Kareje sem najprej fajn potolkla, nato sem odrezala vse mastne dele. Zmešala sem žličko gorčico, nasekljan koper in strt česen. S tem sem premazala zrezke in jih popekla v ponvi. Pečene sem še malo solila. Dobri so bili.
BUČKINI POLPETI
V ponvi sem segrela olje in na njem popražila polpete. Z žlico sem dala nekaj mase v ponev in jo poravnala. Ko se je popeklo na eni strani, sem še obrnila. Itak.
SOLATA
Za solato sem pripravila kumarično solato in pa solato iz stročjega fižola. Vse je z domačega vrta. Mnjami.
Ni komentarjev:
Objavite komentar