Danes:
- porova juha
- pečena rebra
- zelenjavna rižota
- solata
POROVA JUH
Por, narezan na kolobare, in krompir, narezan na kocke, sem na maslu na hitro popražila, potem pa zalila z vodo, solila in skuhala. Zmiksala sem s paličnim mešalnikom in začinila (mleko, sol, poper, origano).
PEČENA REBRA
Pripravila sem preliv (olje, sol, poper, koriander, lovorjev list, česen, šalotka, dimljena slanina) in s tem natrla rebra. Pekla sem jih več kot eno uro na 200 stopinjah. Čisto proti koncu sem jih polila z malo vode, da še je omakica fajn nastala.
Ravno prav zapečene so bile.
ZELENJAVNA RIŽOTA
Korenček sem narezala na kocke in ga posebej v slani vodi skuhala. V loncu sem na maslu popražila nasekljan por, dodala sem na kocke narezano bučko in še malo popražila. V to sem vsipala riž za rižote in korenček. Zalila sem z vodo in solila. Pustila sem, da se je počasi skuhalo. Mnjami.
SOLATA
Še enkrat radič, diva in kuhan krompir.
Ni komentarjev:
Objavite komentar