Po domače:
- gobova juha
- ajdovi žganci
- kuhana hrenovka
GOBOVA JUHA
Najprej sem na olju popražila nasekljano čebulo. Dodala sem na kocke narezan korenček, krompir in zmrznjene gozdne gobe (kupljene). Začinila sem s soljo, poprom, timijanom, peteršiljem, lovorjevim listom in česnom.
Pustila sem kuhati, občasno sem premešala in po potrebi dolila še vode. Na koncu sem jo še malo zgostila s kislo smetano in gustinom. Mogoče sem jo edino malo premalo solila, drugače pa je bila vredu.
AJDOVI ŽGANCI
Se mi zdi, da še najbolj pašejo k taki juhi. Kupila pa sem instant verzijo in sem jih pač skuhala po navodilih. Na koncu pa sem jih prelila še z na zaseki popraženo čebulo.
KUHANA HRENOVKA
Za mojega mesojedca mora biti nekaj bolj konkretnega pri kosilu, tak da sem pač še hrenovke zraven skuhala.
Kje so ocvirki?!?!? Ocvirki....o my my...njih pa jem na žlico!
OdgovoriIzbrišiSaj je čebula na zaseki popražena. A ni to dovolj? ;)
Izbrišitole pa meni ne izgledajo žganci.
OdgovoriIzbrišiUps, tole pa niso ravno žganci....ne vem kaj si to kuhala...žganci prav gotovi niso. Edino če si dala preveč vode.
OdgovoriIzbrišiTole kosilo danes pa žal meni ne bi šlo dol po grlu...:(
Res so bili malo bolj mehki, zato sem jih kar vse skupaj presipala na krožnik. Verjetno preveč vode.
IzbrišiNo, tole niso žganci ampak gmota kuhane ajdove moke. Žganci no natrgani oz. nadrobljeni, ne pa v kepi.
OdgovoriIzbrišiPrav zanimivo se mi zdi, kako se nekateri takoj "obesijo" na eno stvar, ki mi ni ravno uspela. No, ne bom se opravičevala, saj kuham za nas in ne za druge.
OdgovoriIzbrišires je Kuharca. Ko J**E ljudi, kateri nimajo jajc in se skrivajo za anonimko. Pomembno je, da vam tekne in da se imaSte radi.
OdgovoriIzbrišiPa vse je ok (no, saj veš da jaz hrenovk ne jem, a to še ne pomeni da bom dajal v nič hrano na tvoji mizi!!!) edino z ocFirki se ne strinjamo, da jih je bilo dovolj :D
Ocfirki na ŠEFLO!! :D
Hvala za spodbudo. :) Malo me je zmotilo, da se je kar vsul plaz kritik na te uboge žgance.
IzbrišiNisem ravno ljubiteljica ocvirkov in jih niti nimam doma. Sem jih pa občasno jedla, ko sem živela še pri starših, in smo imeli res tiste ta domače. Friški so bili najboljši.