- juha
- puranji šnicl
- riž s curry-em
- rdeča pesa
JUHA
Vedno paše, skoraj ne znam skuhati kosila brez nje.
PURANJI ŠNICL
Puranji mesek je tudi dober za dunajske šnicle:) Zrezke najprej potolčem, začinim (sol in poper) in paniram (moka, jajce, drobtine / včasih drobtinam dodam tudi sezam ali pa koruzne kosmiče) in cvrem v segretem olju. Ponovno je treba pazit, da olje ni prevroče ali premrzlo, pa da se na eni strani lepo zlato rjavo speče preden se obrne.
Najprej sem v loncu raztopila maslo, dodala čisto malo olivnega olja in por. Ko se je malo popražil, sem dodala curry in skoraj takoj zatem riž. Vse skupaj sem zalila z vodo in solila ter pustila, da se je skuhalo.
RDEČA PESA
Do I need to say/write anything more?
Ni komentarjev:
Objavite komentar