Tokrat:
- abecedna juha
- puranji zrezek
- polnjeni šampinjoni
- riž
- grahova omaka
- solata
POLNJENI ŠAMPINJONI
Šampinjone sem očistila in odstranila bete, ki sem jih na drobno nasekljala. V ponvi sem najprej popražila na drobno nasekljano čebulo, dodala nasekljane bete, nasekljan peteršilj, sol in timijan. Malo sem še popražila in dodala malenkost drobtin.
Kapice sem namazala z olivnim oljem in jih solila. Nadevala sem jih s popraženimi beti in jih nadevala na pekač. Potem sem jih spekla v pečici. Mnjami.
GRAHOVA OMAKA
Grah sem najprej skuhala in ga odcedila. V ponvi sem popražila nasekljano čebulo, dodala grah in zalila z vodo. Začinila sem z rdečo papriko (mleto) in soljo. Malo sem podušila. Na koncu sem v omako vmešala še malo smetane za kuhanje. Zraven sem skuhala riž, mojemu pa sem popekla še en puranji zrezek.
SOLATA
Pripravila sem zeleno solato s kalčki.
Ni komentarjev:
Objavite komentar