Petek:
- koruzna juha
- popečen losos
- pire krompir
- sataraš
- kumarična solata
KORUZNA JUHA
Juho sem skuhala po tem receptu. Vsaj približno po tem receptu;) Najprej sem pripravila zelenjavo. Pločevinko koruze sem odprla, oplahnila (koruzo, ne pločevnike) in dala v skodelo. Potem sem enako naredila s fižolom, ki mi je ostal od včeraj. Na kocke pa sem narezala malo paprike (rdeče in zelene) in nekaj stročjega graha. Por in mlado čebulo sem narezala na kolobarje.
V loncu sem na maslu popražila čebulo in por. Dodala sem preostalo zelenjavo in malo popražila. Čez nekaj minut sem vsipala na zelenjavo eno žlico polente in zalila z vodo. Začinila sem s soljo in poprom ter malo pokuhala. Slastno.
POPEČEN LOSOS
Lososova kotleta sem očistila (odstranila kožo), do suhega popivnala in solila. V ponvi sem ju popekla na olivnem olju. Ko sem že servirala, sem ju narahlo pokapljala z limoninim sokom.
PIRE KROMPIR
SATARAŠ
Čebulo, por, paradižnik in papriko (rumeno, rdečo, zeleno) sem dala pražit. Začinila sem samo s soljo. Pražla sem tak dolgo, da je fajn skup padlo. Super je bilo zraven, ker je bilo kosilo malo bolj osvežilno s to zelenjavno prilogo.
KUMARIČNA SOLATA
Eno kumaro sem obelila, jo naribala in začinila s česnom, soljo, poprom, bučnim oljem, kisom in vodo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar