- juha
- dunajski zrezek
- pečen mlad krompir
- mešana solata (zelena, špinača, rdeča berivka)
ZREZEK
Pravi dunajski je iz teletine; no jaz ga pripravim iz svinjske ribice. Za pohano mora biti šnita, ki je ta boljši del svinjine. Pa zrezki morajo biti bolj debeli, da potem imaš kaj za ugriznit; ne pa tisti tanki, ko samo paniranje ješ. Zrezke vedno potolčem, da se malo zmehčajo; potem jih začinim, spaniram in ocvrem.
KROMPIR
Novi krompir je najboljši; še posebej domači. Ta krompir je najboljši za peko; ko je fajn zapečen, pa če je dobro začinjen. Idealno. Se mi kar sline cedijo:)
SOLATA
Rdečo berivko sem letos prvič sejala in jo tudi prvič jedla. Mi je zelo všeč okus, ker je tak mehka. Pa še lepo zgleda:)
Ni komentarjev:
Objavite komentar