sreda

Domača klobasa, maslen krompir in kremna špinača

Brez juhe:
  • domača klobasa
  • maslen krompir
  • kremna špinača
  • solata
DOMAČA KLOBASA
Še zadnja z domačih kolin. Najprej sem jo skuhala, potem pa sem jo v ponvi (brez dodatnega olja) malo popekla. Čisto počasi, da se ni preveč izsušila. Nato sem jo narezala na manjše kose in smo vso pojedli. Nekaj tistih mastnih delov sem sicer ven izbrskala, ampak je pa kljub temu bila zelo fina za pojest.

MASLEN KROMPIR
Obeljen in na kocke narezan krompir sem skuhala v slani vodi in ga odcedila. Dodala sem mu malo masla in žličko kisle smetane ter dobro premešala. Če bi imela še peteršilj, bi ga tudi dodala.

KREMNA ŠPINAČA
Špinačo sem nabrala kar na domačem vrtu, našla pa sem celo tri liste blitve. Vsega skupaj je bilo za eno veliko skledo. Špinačo sem nato dobro umila, kar mi je vzelo kar precej časa. 
V slani krop sem dala špinačo in jo malo poblanširala in odcedila. Pustila sem, da se je malo ohladilo, potem pa sem ožela in narezla na manjše kose.
V loncu sem najprej na maslu popražila nasekljano domačo čebulo. Dodala sem žličko moke, premešala in začela dolivati mleko. Ob tem sem neprestano mešala. V lonec sem vsipala še špinačo in začinila (sol, poper in muškatni orešček). Dodala sem še malo mleka in žličko kisle smetane in okusna špinača je bila pripravljena.

SOLATA
Ker jo imamo na vrtu dovolj, skorajda preveč za naše potrebe, sem še malo solate pripravila, da jo pojemo, preden bo hin.

1 komentar:

  1. Nič ven kracat!! Fat muss sein xD!! Ni je čez domače kvalitetne maščobe!!

    Ce samo pomislim na fon domač špeh, popečen na maslu in čebuli, ter prelit z jajčki.
    Ali pa koščki špehovke v podobni kombinaciji...OMG... takoj dobim blažen izraz kot MUSTERjev LAKOTNIK, UDERZOv Obelix, ali pa GROENINGOV HOMER SIMPSON

    Uaaa hehe

    OdgovoriIzbriši